48 óra az Alaszka Carp Laken


Létrehozva: 2015.06.09. // Publikálva: 2015.06.10. // Beszámoló // NyariA


Először látogattunk el a Heves megyében található Alaszka horgásztóra. Új kihívások reményében vágtunk neki a másfél órás útnak,és szombat délután 5 órakkor meg is érkeztünk. Jegyváltás után elfoglaltuk az előre lefoglalt helyeket. Mivel érkezésünkkor még horgásztak az álláson tudtunk kérni pár infót a hellyel kapcsolatban. Nem sok jó hírrel szolgáltak,hiszen 36 óra alatt mindössze 2 db pontyot sikerült fogniuk. Kipakolás után összeraktuk a szerelékeket és már kezdődhetett is a horgászat. Etetésre főtt tigrismogyorót-kukoricát és halas pelletet szántunk. Szerelékeinket etetőhajóval húztuk a meghorgászni kívánt területre. Mikorra minden a helyére került ránk sötétedett és a "nagy munkában" meg is éheztünk. Vacsora közben egyszercsak megszólalt az egyik jelzőm.15-20 perces fárasztás után Zoli barátom sikeresen megszákolta a túra első halát egy 11 kg-os tövest amely Carpsoul Shaolin bojlira éhezett meg.
Ekkora farokúszóval már lehet dolgozni a víz alatt.  

Nagyon örültünk ,hogy viszonylag hamar megérkezett az első hal. Gyors visszahúzás után türelmesen vártuk a következő halat,amely körülbelül 1 óra múlva jelentkezett ,egy 10,50 kg-os tükrös személyében szintén 24 mm-es Shaolin bojlira.

Már éppen aludni készültünk amikor Jani barátom botján erőteljes húzos kapás jelentkezett.15 perces fárasztás után egy 9 kg-os amúrt szákolhattam neki.

Behúzás után visszatértünk a lakókocsiba remélve,hogy kapásra ébredünk. Hajnali 2 órakkor megszólalt a távvevőm és sietve indultam a botomhoz, lassú húzós kapásra vágtam be. Akasztás után éreztem,hogy komolyabb ellenféllel van dolgom,a fárasztás majd egy órát vett igénybe,de végül én győztem. Izgatottan vittük a halat a mèrlegelő állványhoz. A mérleg 18,30 kg -ot mutatott amely új tőponty rekordomat jelenti. Csali:24 mm-es Carpsoul Shaolin bojli.


A hajnal nem hozott már több halat,de reggel dupla kapásra ébredtünk. 6 kg-os amúr.8,70 kg-os ponty.

Napközben Zoli halmozta a kapásokat 

Csali:20 mm-es Carpsoul SOS bojli.


Azért néha mi is megéheztünk :)


Carpsoul Shaolin éles bevetésen

A kevesebb néha több. Pár szem bojli a csali körül.

Kora esti 11 kg-os pikkelyes.

Majd egy duci 9 kg-os követte.

C&R

Késő esti látogató.

Éjszakai dupla kapás.

Sajnos a hétfő reggel már nem hozott több halat,de igy is elégedetten távoztunk a tórol. Összességében egy nagyon jó túrán vagyunk túl ahol ismét bizonyítottak  a Carpsoul csalik. A halaink 90%-át a Shaolin-nak míg a maradék 10 %-ot az SOS-nek köszönhetjük. Nagyon erős halak lakják a tavat ,mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönjük Alaszka Carp Lake. Visszatérünk. Carpsoul Sniper Team.


Írta:Nyári András

Fényképezte:Sződi Zoltán,Tóth János,Nyári András

Hozzászólások


Admin# 0


Még nincs hozzászólás, légy te az első!


Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.