Adácsi horgászkaland a Koi Carpsoul Team-el


Létrehozva: 2015.08.31. // Publikálva: 2015.09.01. // Beszámoló // kovacsf


Tiszteletem minden sporttársnak, kis csapatunk nemrég 2015. 08. 21-25 között az Adácsi Horgásztavon járt egy kis kikapcsolódásra, ahol ismét felvehettük a "versenyt" a halakkal. Megérkezésünkkor már tisztában voltunk azzal, hogy a tó vízszintje elég alacsony az elmúlt időszak aszályos, száraz, csapadékmentes időjárása miatt, de ez sem vette el a kedvünk a horgászattól.Kiérkezésünket követően 2015. 08. 21-én 18 óra körül elfoglaltuk a részünkre kijelölt horgászhelyet a zsilip utáni első kiülőnél, majd megkezdtük a bójázást, etetést és szerelékeink összeállítását.Az etetés során ismételten szerepet kapott a magvas etetés, amelyet a Carpsoul Specialist natúr májas bojlijával egészítettünk ki. A csalizás során előtérbe helyeztük a már bevált csalikat a Carpsoul Secret és Specialist bojlikat, valamint a nagy érdeklődésünk övezte az új, fejlesztés alatt lévő Black Sniper bojlit is.


A Black Sniper bojli a már jól ismert Sniper (hús-vér) kissé módosított változata, amely az elődjéhez hasonlóan bír azok ismérveivel, viszont egy intenzív fokhagyma aromát kapott és mint a neve is mutatja nem a megszokott vörös, hanem fekete színű.


A csalik behordása után már csak a halakat vártuk mikor jön meg a kapó kedvük. Szerencsére azért nem vártunk sokat és még éjfél előtt megérkezett első vendégünk a Dávid által felrakott Specialist bojlira.


Első vendégünk (6.5 kg. Carpsoul Specialist)


Ekkor már láttuk, hogy a Specialist bojlik ismét jól szerepelhetnek a horgászat során. Az új fejlesztésű Black Sniper sem váratott sokáig magára, már az első este bizonyította, hogy a halak kedvence lehet kis időn belül. Második halunk szintén Dávidnak köszönhető.


6 kg (Carpsoul Black Sniper)


Ezt követően az éjszakánk nyugodtan telt el is mentünk kipihenni magunk a következő napi kapásokra.


Másnap tapasztalhattuk, hogy az időjárás változékony lett, hol sütött a nap, hol beborult, volt amikor erős szél, volt amikor szélcsend nehezítette, illetve könnyítette a horgászatot. Szerencsére ez sem szegte kedvünket és a csalik frissítése után nem is sokat vártunk a kapásra, ami már szerencsére az én botomon jelentkezett. A friss csali és türelmem jutalma egy gyönyörű ponty lett, amely 15.5 kg-os súlyával sikerült megdöntenem eddigi 14 kg-os rekordomat.


Új rekordom 15.5 kg (Carpsoul Specialist)


Sajnos azt kell mondanom, hogy ezt követően valószínű az időjárás gyors és intenzív változásainak köszönhetően ismét hosszú időszak telt el kapás nélkül. Az jelzők ismételt megszólalására majdnem egy teljes nap elteltével került sor, de türelmünket ismét egy szép példány koronázta.


9 kg (Carpsoul Specialist)

Az időjárás a harmadik napon már kicsit kedvezőbb lett ezért reménykedtünk benne, hogy a nap végére esetleg este sikeresebbek leszünk ez eddigieknél. Reményünk este igazolódott be, mivel reggelig még 5 halat sikerült a szákunkba terelnünk.


8 kg (Carpsoul Specialist)


8.9 kg (Carpsoul Specialist)


7 kg (Carpsoul Specialist)


6 kg (Carpsoul Specialist – Black Sniper)


12.5 kg (Carpsoul Specialist)


A hajnali halunk után ismét egy kis pihenés, majd nekivágtunk az utolsó 24 órának. A nap csendesen indult, rajtunk is mutatkoztak már a fáradság jelei, de reménykedtünk még fáradtabbak leszünk mire a horgászkalandunk véget ér. Az első halra egészen kora délutánig várni kellett, amit ismét Dávid akasztott meg, viszont a szákba terelése után sem állt meg az élet. Mikor a halat a bölcsőben elhelyeztük megszólalt az én jelzőm is, melynek szintén egy szép példány lett a vége. Ismét elmondhattuk, hogy sikerült dupláznunk két igazán szép hallal.


10-10 kg (Carpsoul Secret – Carpsoul Specialist-Black Sniper)


Nem kis meglepetést okozott, hogy az általunk a Carpsoul Secret (szarvasgomba) és a Carpsoul Specialist, és Black Sniper kombóval kifogott halak azonos súlyúak voltak.


A duplázást követően bíztunk abban, hogy a nap hátralévő része egy fárasztó horgászatot eredményez, de sajnos ismét változékony idő köszöntött be, miután már csak este tudtunk halat fogni. Azért persze az éjszaka kifogott három hal kicsit kárpótolt minket az időjárás szeszélyessége miatt.


9.5 kg (Carpsoul Specialist-Black Sniper)


11.8 kg (Carpsoul Specialist)


8.5 kg (Carpsoul Specialist)


Mivel reggelig már nem érkezett vendégünk az éjszaka hátralévő részében pihentünk, majd a reggel beköszöntével tábort bontottunk.


Összességében elmondhatjuk, hogy a kis túránk nagyon jól sikerült, bár darabra nem sok, de azért szép halakat sikerült kifognunk. Reméljük jövőre még nagyobbak lesznek és megörvendeztetnek minket újra. A túra végeredménye 14 db hal, 129.2 kg összsúly, 9.22 kg átlagsúly.


Ezúton is szeretnénk a túrán szerzett élményekért hatalmas köszönetet mondani a Carpsoul cégnek, mivel bojliaik nélkül nem sikerült volna ezen szép példányokat horogra csalni. Köszönet az Adácsi Horgásztó üzemeltetőinek, akik a helyszínt biztosították számunkra.

 

Kívánunk ezúton mindenkinek halakban gazdag horgászatot a továbbiakban.


rta: Kovács Ferenc (Koi Carpsoul Team)

Hozzászólások


Admin# 0


Még nincs hozzászólás, légy te az első!


Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.